background

HISTORIEK

YOU’VE GOT OUR PROTECTION

1972

In 1972 heeft dhr Roger Buijsse het schilderbedrijf ‘Buijsse bvba’ opgericht en is zich door de jaren heen steeds meer gaan specialiseren in industriële schilderwerken, voornamelijk van stalen constructies. Hij investeerde onder meer in één van de grootste automatische staalstraalmachines in de regio, waarmee hij de basis heeft gelegd voor een duurzame groei. Zijn motto was : “de duurzaamheid van staal, daar zijn we sterk in”. Na een bloeiende loopbaan heeft hij de fakkel doorgegeven aan zoon Patrick en dochter Petra Buijsse, die nog steeds actief zijn in het bedrijf. Er is dus al meer dan 40 jaar expertise in de markt van industriële schilderwerken.

2014

Eind 2014 komen Stefaan Dewulf en Anthony Geerinckx aan boord als medeaandeelhouders. Met hun industriële ervaring wordt een plan opgemaakt om het leiderschap in de markt tegenstelbaar te maken naar kwaliteit en snelheid. Als duo vormen zij reeds 15 jaar een ontegensprekelijk blok van passie en entrepreneurship en hebben zij een mooi palmares van nationale en internationale erkenning kunnen verzamelen. Er wordt beslist om het team te versterken en de digitalisatie per onmiddellijk door te drukken. Hierbij worden eigen programma's ontwikkeld teneinde de klant sneller en traceerbaarder te kunnen beantwoorden. Het team-DNA wordt nu ook duidelijk voor de buitenwereld.

2015

Begin 2015 is de bedrijfsnaam gewijzigd van Buijsse Painting naar Buijsse International. Dit om duidelijk te maken aan onze klanten dat wij klaarstaan om internationale projecten aan te vatten in de gekende stijl van Buijsse : met een hoge technische expertise, een perfecte kwaliteit en een onberispelijke dienstverlening, ook over de landsgrenzen heen!

Snel komen de eerste projecten uit Nederland, Duitsland en Frankrijk binnen. Het is duidelijk dat de klanten de combinatie atelier-werf echt smaken en dat de one-stop shop geen evidentie is in de markt.

2016

Medio 2015 werd een extra site in Temse van 20.000 m² in gebruik genomen met als doel grote volumes aan te kunnen zowel qua omvang als qua gewicht. Begin 2016 wordt de site opgeleverd en kan nu worden ingezet voor de meest complexe industriële oppervlaktebehandeling. Hiervoor is hefvermogen tot 40T voor handen alsook speciale belichting, luchtbehandeling en intern transport. Deze site behoort tot de grootste in zijn soort in de Benelux.

2019

Teneinde de expertise voor conservering binnen de olie en gaswereld duidelijk te stellen wordt een aparte onderneming opgezet die opereert vanuit Antwerpen: Buijsse Specials. Dit bedrijf voldoet aan de strengste petronormen en is bijgevolg VCAP gekeurd. Activiteiten omvatten naast de klassieke applicatiemethoden ook applicatie middels touwwerken. De coatings die hier worden aangeboden zijn zowel liners voor de binnenkanten van tanken als coatings voor de buitenkanten. Inmiddels kan worden gesteld dat het bedrijf talrijke referenteis kan voorleggen, nationaal en internationaal.

2022

B-Squad wordt de ruggengraat van de onderneming. B-Squad is onze eigen academy en zal dus elke werknemer, intern of extern, loodsen en opleiden zodat die aan onze strenge kwaliteitsvereisten kan voldoen. Periodieke training en herhaling zowel "on the field" als via video learning zorgen voor een evaluatie waarbij de verwachting van de klant centraal staat. Deze academy zet in op alle nieuwste technologische trends qua coatings en toestellen zonder de menselijke kant van het verhaal te vergeten.

×