background

Stralen

Wilt u uw staal metalliseren of coaten, en zo beschermen tegen de elementen? Dan is een goede voorbereiding onontbeerlijk. Zuiver uw staal van corrosie, roest, walshuid (typische verontreiniging bij fabricatie staalplaten) en oude lak- en verflagen, om een optimale hechting te bekomen van de metallisatie en de verf (coating). Stralen geblazen.

HET PARADEPAARD VAN BUIJSSE INTERNATIONAL: DE AUTOMATISCHE STRAALCABINE

Stralen is vakwerk. En Buijsse International heeft er haar specialiteit van gemaakt. Wij beschikken over een automatische staalstraalcabine, die haar gelijke niet kent in de streek. De straalcabinee beschikt over 16 turbines die 3.800kg korrel per minuut werpen tegen een snelheid van 80 meter per seconde. Er kan gestraald worden met staalgrit en corund (voor roestvrij staal (RVS). Deze machine voldoet aan de strengste normering en is in staat objecten tot 30m lengte en een doormeter van 3m bij 3m automatisch te stralen. Per shift kan zo tot 20 ton staal gestraald worden. Indrukwekkend. Onze straalmachine wordt dagdagelijks ingezet voor het stralen van erg grote objecten zoals brandstoftanks, staalconstructies, piping, profielen, platen, sluisdeuren,… Maar ook kleinere objecten zoals borstwering, hekkenwerk, buisjes,… worden minutieus gestraald volgens de gewenste straalkwaliteit (EN ISO 8501, EN ISO 8502 en EN ISO 8503). Ook andere ferro-metalen kunnen gestraald worden.

MANUEEL STRALEN

Indien objecten niet kunnen gedemonteerd worden, is het nodig ter plaatse – op de werf – te stralen. Wij beschikken over speciale apparatuur om het meest geschikte straalmiddel toe te passen : scorex, glasparel, corund, olivine (een milieuvriendelijk kwartsvrij mineraal straalmiddel,… Hiermee kunnen we zelfs moeilijk bereikbare plaatsen dieptereinigen. Ook buizen kunnen inwendig manueel gestraald worden. Wij bekleden uw buizen met een beschermende coating in ons atelier of op uw werf. U kiest, wij stralen.

×